Normal_geld__euro__munt__briefgeld

Wethouder Mattias Gijsbertsen van de gemeente Groningen reikte op vrijdag 24 november officieel het eerste exemplaar van de gids ‘Mooi Meegenomen’ uit. Dit gebeurde bij het WIJ-team in wijkcentrum ‘t Dok in Lewenborg. Dat meldt de gemeente Groningen.

In de gemeente Groningen wonen 17.000 huishoudens met een laag inkomen. In de stad groeit 1 op de 5 kinderen op in armoede. Om armoede te verlichten start de gemeente Groningen daarom met de campagne ‘Mooi Meegenomen’.

In de gids ‘Mooi Meegenomen’ staan 39 regelingen en voorzieningen waar inwoners van Groningen met een laag inkomen en weinig geld mogelijk recht op hebben. Door gebruik te maken van deze extra’s kunnen mensen veel geld besparen. Dat is toch mooi meegenomen.

De gids is te verkrijgen bij het Gemeentelijke Informatiecentrum aan de Kreupelstraat 1 en bij het WIJ-team in de buurt. Alle regelingen en extra’s staan ook op het Minimaloket. Mensen die graag wat hulp willen bij het aanvragen kunnen terecht bij de gemeente of het WIJ-team in de buurt.

Door: Redactie Nationale Zorggids