Logo_aa_hunze

Voor mensen met een laag inkomen en tevens hoge zorgkosten kunnen zorgkosten financiële problemen met zich meebrengen. Speciaal voor mensen met een laag inkomen heeft de gemeente Aa en Hunze een collectieve zorgverzekering. Dat meldt de gemeente op haar website. 

De gemeente betaalt een deel van de premie en het eigen risico is meeverzekerd. Inwoners kunnen de collectieve verzekering afsluiten bij Zilveren Kruis Achmea of Menizs. Naast dat de gemeente een deel van de premie betaalt, gelden er ook extra vergoedingen.

Inwoners mogen deelnemen aan de collectieve zorgverzekering als het inkomen niet hoger is dan 120 procent van de netto bijstandsnorm en als het eigen vermogen niet te groot is. Daarbij gaat het om de bijstandsnorm inclusief vakantietoeslag. Voor alleenstaande jongeren tot 23 jaar oud gelden lagere bedragen. Afhankelijk van de samenstelling van uw huishouden kunnen andere bedragen gelden. Kijk voor een uitgebreid overzicht op de website van de gemeente.

Op dinsdag 20 december organiseert de gemeente een inloopmoment van 10.00 tot 13.00 uur voor mensen die moeite hebben met het aanvragen van de collectieve zorgverzekering via het internet. Twee overstapcoaches van Menzis en een medewerker van Werkplein Drentsche Aa zijn beschikbaar om iedereen te informeren en verder te helpen. Een afspraak maken is niet nodig.

Meer informatie over de collectieve zorgverzekering staat op de website van Werkplein Drentsche Aa: https://www.wpda.nl/communicatie/collectieve-zorgverzekering.

Door: Redactie Nationale Zorggids