Logo_logo_pekela

De gemeente Pekela heeft speciaal voor mensen met een laag inkomen en/of hoge zorgkosten een zorgverzekering samengesteld bij Menzis. De verzekering heet de ‘GarantVerzorgd’. Mensen met een laag maandinkomen komen in aanmerking voor de verzekering. Dat meldt de gemeente Pekela. 

Met de zorgverzekering wil de gemeente de kosten voor inwoners beperken. Inwoners van de gemeente Pekela komen in aanmerking voor de verzekering als hun maandelijks (netto)inkomen niet hoger is dan 1.689 euro per maand. Men krijgt zes procent korting op de Basisverzekering en negen procent op de aanvullende zorgverzekering. De gemeente betaalt afhankelijk van de pakketkeuze deel van de premie tot wel 480 euro per jaar. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis verzekerd voor de meest uitgebreide tandartsverzekering. Er gelden extra vergoedingen voor onder andere brillen/lenzen, tandartskosten en ziekenvervoer. Menzis accepteert iedereen, zonder medische keuring.

Inwoners kunnen kiezen uit het drie verschillende aanvullende verzekering. Als iemand weinig zorgkosten heeft dan is ‘GarantVerzorgd’ 1 of 2 een goede keuze. Voor mensen die vaak gebruik maken van de zorgverzekering en hoge zorgkosten hebben is ‘GarantVerzorgd’ 3 een goede keus. Voor dit pakket geldt als enige geen eigen risico van 385 euro. Mensen die voor 3 kiezen en gebruikmaken van huishoudelijke hulp, hoeven geen eigen bijdrage huishoudelijke hulp te betalen. Naast alle genoemde voordelen heeft de gemeente de collectieve aanvullende verzekeringen uitgebreid met een vergoeding van maximaal 400 euro voor eigen bijdragen voor Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) maatwerkvoorzieningen.

Overstappen kan via gezondverzekerd.nl of op het gemeentehuis, het Werkplein of in de bibliotheek in Veendam. Kijk voor meer informatie op http://www.pekela.nl/internet/nieuws_13/item/zorgverzekering-garantverzorgd-voor-inwoners_16828.html

Door: Redactie Nationale Zorggids