Martini Apotheek nu ook dag en nacht dienstapotheek

Met de komst van de huisartsenspoedpost op het terrein van het Martini Ziekenhuis, is de Martini Apotheek nu ook de dienstapotheek voor Groningen en Noord-Drenthe. Dat houdt in dat vanaf nu de apotheek open is voor mensen die in de avond en nacht hun medicijnen moeten ophalen. Dit meldt het Martini Ziekenhuis.

Na ziekenhuisopname, polikliniekbezoek of bezoek aan de Huisartsenspoedpost kunnen patiënten hun medicatie ophalen bij de Martini Apotheek. Dit heeft als voordeel dat zij direct hun medicatie mee naar huis kunnen nemen en de medicatie afgestemd is met de zorgverleners van het Martini Ziekenhuis en de Huisartsenspoedpost.

Overdag van maandag tot en met zaterdag geldt het normale dagtarief. ‘s Avonds en ‘s nachts (van 17.30 tot 8.00 uur) en op zondag (vanaf 8.00 uur) geldt een spoedtarief van vijfenveertig euro per geneesmiddel. Dit tarief wordt gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Bij medicijnen die niet vergoed worden (bijvoorbeeld slaaptabletten) wordt het spoedtarief direct aan de balie afgerekend. Voor zelfzorgartikelen wordt een diensttoeslag van twee euro betaald.

Zorgverleners van het Martini Ziekenhuis kunnen alleen zien welke medicijnen patiënten al gebruiken, als zij hun eigen apotheek toestemming hebben gegeven om medicatiegegevens te delen. Toestemmingsformulieren hiervoor liggen bij elke apotheek. Online toestemming geven kan via www.ikgeeftoestemming.nl. Met name bij een spoedgeval kan snelle inzage in medicijngebruik complicaties voorkomen.

Door: Redactie Nationale Zorggids