FNV viert succes thuiszorg in Groningen

Al zeventig hulpbehoevende Groningers hebben, met behulp van het Zorgactiepunt van FNV Zorg & Welzijn, met succes bezwaar aangetekend tegen het korten op hun thuiszorg. Dit meldt FNV.

FNV-bestuurder Maureen van der Pligt: “In totaal hebben al honderd mensen bezwaar aangetekend. De eerste zeventig bezwaren zijn inmiddels met succes afgehandeld. Iedereen heeft weer uren zorg teruggekregen, ondanks het beleid van wethouder Schroor. Dit beleid zorgt ervoor dat mensen moeilijk langer thuis kunnen blijven wonen.”

Wethouder Schroor en de gemeenteraad Groningen zijn door de FNV uitgenodigd om op 5 april samen de ‘mijlpaal’ van honderd bezwaren en de eerste successen van het Zorgactiepunt te vieren. Van der Pligt: “Het is natuurlijk bedroevend dat wij überhaupt dit succes moeten vieren. Deze mensen hadden in eerste instantie helemaal niet gekort mogen worden op hun thuiszorguren.”

Een vrijwilligster van het Zorgactiepunt: “De wethouder heeft het steeds over incidenten. Het grote aantal mensen dat met succes bezwaar heeft aangetekend, bewijst wel dat het absoluut geen incidenten zijn.” Cliënten die hulp nodig hebben bij het bezwaar maken, kunnen nog steeds aankloppen bij het zorgactiepunt. Ze kunnen mailen naar groningen@fnvvoorzorg.nl of bellen naar 06-46988115.

Door: Redactie Nationale Zorggids