Martini Ziekenhuis doet mee aan coöperatie WeHelpen

Het Martini Ziekenhuis is lid geworden van de coöperatie WeHelpen. WeHelpen is een online platform waar iedereen hulp aan kan bieden dan wel hulp kan vragen. Denk daarbij aan kleine klusjes in huis, boodschappen doen of de hond uitlaten, samen eten of de krant lezen. Feitelijk is WeHelpen georganiseerde burenhulp in een eigentijds jasje. Dit meldt het Martini Ziekenhuis.

Het Martini Ziekenhuis onderschrijft dat elkaar helpen in onze samenleving meer vanzelfsprekend wordt en is daarom lid geworden van de coöperatie. Voor onze patiënten kan Wehelpen zinvol zijn, bijvoorbeeld als mantelzorg niet of onvoldoende beschikbaar is. Ook voor medewerkers die bijvoorbeeld ondersteuning zoeken in hun mantelzorgtaken of naast hun werk zinvol vrijwilligerswerk willen doen, biedt het netwerk kansen.

De deelname van het Martini Ziekenhuis aan WeHelpen betekent dat we WeHelpen actief onder de aandacht brengen bij patiënten, bezoekers en medewerkers, bijvoorbeeld via de narrowcasting en website. Verder brengt het Transferpunt voor Nazorg de mogelijkheid om gebruik te maken van WeHelpen proactief onder de aandacht van patiënten. Binnen de coöperatie werken leden, waaronder gemeenten, zorgverzekeraars, zorg- en welzijnsinstellingen en woningcorporaties, samen aan een zo groot mogelijk landelijk hulpnetwerk.

Door: Redactie Nationale Zorggids