Eerste vaattoegangsymposium Nederland in Groningen

Op vrijdag 28 oktober vindt het allereerste Nederlandse symposium over de vaattoegang plaats. Dit speciaal voor zorgprofessionals georganiseerd Vaattoegang Symposium wordt georganiseerd door Dialyse Centrum Groningen (DCG), de dialyseafdeling van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en het Martini Niercentrum. Dit meldt de Gezinsbode.

Er worden ruim tweehonderd bezoekers verwacht in het Hampshire Hotel Plaza in Groningen, waar het symposium gehouden wordt. Voordat een patiënt gedialyseerd kan worden, moet er door middel van een operatie een shunt worden aangelegd. Deze heeft enkele weken de tijd nodig om te rijpen, alvorens hij gebruikt kan worden voor de dialyse. Deze procedure betrekt meerdere zorgverleners en organisaties, waardoor samenwerking een belangrijke rol speelt.

Het programma van het symposium weerspiegelt de werkzaamheden van de verschillende zorgverleners. Zo zal er ingegaan worden op recente ontwikkelingen rond de shuntzorg, virtual reality en op het oplossen van mogelijke problemen.

Door: Redactie Nationale Zorggids