Normal_mantelzorg__thuiszorg

Deze dag is bedoeld om mantelzorgers in het zonnetje te zetten en te waarderen. Landelijk is er veel aandacht voor het waardevolle werk dat mantelzorgers verzetten. Ook in Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde wordt hierbij stil gestaan.­­­ Dat meldt de gemeente Slochteren.

De gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde vinden de waardering van de mantelzorger erg belangrijk. Daarom worden er op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, complimenten uitgedeeld namens de gezamenlijke gemeenten. Een mantelzorgcompliment bestaat uit een waardebon en een bloemetje.

Mantelzorgers komen in aanmerking voor een compliment als zij intensieve zorg of hulp biedt aan een naaste voor tenminste acht uur per week voor minimaal drie maanden lang. De mantelzorger moet 15 jaar of ouder zijn en woonachtig in de gemeente Hoogezand-Sappemeer, Slochteren of Menterwolde.

Het is voor mantelzorgers mogelijk om zichzelf op te geven voor het mantelzorgcompliment door contact op te nemen met het Steunpunt Mantelzorg. Er wordt een gesprek gepland met een medewerker om te beoordelen of iemand aan de criteria voldoet. De gemeente deelt maximaal één mantelzorgcompliment per zorgvrager uit.

Mantelzorgers die het compliment in 2015 hebben ontvangen hoeven zich niet opnieuw aan te melden. Wel is het belangrijk om het aan de gemeente door te geven als de situatie is veranderd. Bijvoorbeeld als men niet meer aan de criteria voldoet of als iemand geen mantelzorger meer is.

In het kader van de Dag van de Mantelzorg is er op 10 november een feestavond voor alle mantelzorgers uit Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren! De feestavond vindt plaats in theater het Kielzog te Hoogezand. Inloop vanaf 19.15 uur. Mantelzorgers zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden tot 3 november.

Door: Redactie Nationale Zorggids