Logo_aahunze

Per 1 januari 2017 werken de gemeenten in Noord- en Midden-Drenthe voor Jeugdhulp en Wmo met een resultatenmatrix. De matrix koppelt interventies op een overzichtelijke manier aan resultaten. Door het werken met de matrix kunnen medewerkers toegang, aanbieders, huisartsen en gecertificeerde instellingen beter sturen op resultaat. Dat meldt de gemeente Aa en Hunze.

Om te zorgen dat de matrix zo effectief mogelijk wordt ingezet is het belangrijk dat iedereen de matrix op dezelfde manier gebruikt. Daarom organiseren de gemeenten in september een korte training voor alle betrokkenen in Noord- en Midden-Drenthe. Na de training begrijpt men hoe de matrix werkt en hoe deze gebruikt kan worden in de praktijk. De training bestaat uit een compacte uitleg in de eerste helft van september. Twee weken later wordt er geoefend in het gebruik van de matrix. De scholing is bedoeld voor de medewerkers toegang, aanbieders, huisartsen en gecertificeerde instellingen. Door te werken met gecombineerde groepen ontdekt men in de volle breedte hoe de matrix in de praktijk wordt toegepast.

Men kan zich alleen inschrijven voor een combinatie van dagdelen. Bijvoorbeeld opgeven voor de uitleg van 9.00 tot 11.00 uur op 5 september, betekent dat men oefent met de matrix van 9.00 tot 12.00 uur op 19 september. De combinaties van dagdelen zijn te zien op: https://www.aaenhunze.nl/Bestuur/Nieuws/Nieuws_Augustus_2016/Scholing_resultatenmatrix_voor_Jeugdhulp_en_Wmo

Aanbieders kunnen maximaal twee deelnemers aanmelden. Geef bij de aanmelding een eerste en tweede voorkeur voor dagen op. Aanmelden kan tot 1 september bij Ellen Grootjans via: e.grootjans@gemeentenoordenveld.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids