Logo_tsn_thuiszorg

Nadat TSN Thuiszorg woensdag failliet is verklaard, blijkt nu ook TSN Begeleiding financiële problemen te hebben. Hierdoor komen de stad Groningen en alle gemeenten in het Westerkwartier in moeilijkheden. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

De stad en het Westerkwartier zouden zaken blijven doen met het gezonde TSN Begeleiding, maar nu blijkt dat ook deze tak uitstel van betaling heeft aangevraagd. Voor wethouder Ton Schroor is dit een verrassing. “De vervlechting van de bedrijven bleek dermate groot dat nu ook Begeleiding in moeilijkheden zit”, zegt Schroor. TSN gaf eerder aan thuishulp te kunnen blijven verzorgen omdat Begeleiding gezond zou zijn. Donderdag hebben alle TSN-cliënten een brief hierover gekregen van de gemeente Groningen.

De gemeente kon niet met andere aanbieders in zee omdat het met TSN Begeleiding verder kon. Het is onduidelijk of de gemeente dit nu wel kan. Schroor hoopt maandag conclusies te kunnen trekken. Mensen die vragen hebben over thuishulp kunnen bij de gemeente aan de bel trekken. Het belteam heeft het aantal telefonisch medewerkers tijdelijk opgeschaald. 

©Nationale Zorggids