Normal_martini_ziekenhuis

Het Martini Ziekenhuis in Groningen heeft medewerkers een slaapplek aangeboden in verband met de gladheid. Veel personeelsleden waren dinsdagavond niet in staat om veilig thuis te komen doordat de wegen spekglad zijn door ijzel. Dit meldt Nu.nl.

Dinsdagnacht zijn zo'n dertig medewerkers van het Martini Ziekenhuis blijven slapen op hun werk. De wegen waren erg glad en daarom besloot het ziekenhuis bedden klaar te zetten voor wie wilde overnachten. In de avond stond er een hapje en drankje voor de medewerkers klaar en woensdagochtend werd ook het ontbijt door het ziekenhuis verzorgd.

Voor een aantal werknemers was de overnachting extra praktisch omdat zij woensdagochtend opnieuw aan het werk moesten in het ziekenhuis. Zij konden op deze manier binnen de muren van het ziekenhuis blijven en hoefden niet tweemaal de gladde wegen te trotseren.

Geplande operaties en afspraken gaan gewoon door in het Martini Ziekenhuis. Veel patiënten blijven echter liever thuis en bellen daarom naar het ziekenhuis om hun afspraak af te zeggen. Hierdoor kan het iets langer duren om het ziekenhuis telefonisch te bereiken.

Medewerkers van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) hadden dinsdag ook de mogelijkheid om te overnachten in het ziekenhuis.

© Nationale Zorggids