Logo_download

Ongeveer 600 medewerkers van Zonnehuisgroep Noord zijn gevraagd te vertrekken. De Noordelijke zorgaanbieder heeft bekend gemaakt dat zij moet reorganiseren omdat het bedrijf in financieel zwaar weer verkeert. De reorganisatie vindt plaats op het gebied van personeel, financiën en huisvesting. Dit meldt Skipr. 

De 600 medewerkers hebben een vrijwillige vertrekregeling aangeboden gekregen; op die manier hoopt de Zonnehuisgroep gedwongen ontslagen te voorkomen. De zorgaanbieder zegt dat zij hoopt dat veel medewerkers een andere baan binnen de organisatie kunnen vervullen. De verwachting is dat ongeveer 100 medewerkers ontslag aangezegd krijgen. In augustus werd al duidelijk dat de organisatie in de problemen verkeerde. De vakbonden hebben toen ingestemd met een sociaal plan. 
 
Ook op het gebied van huisvesting vindt er een sanering plaats. De verwachting is dat er locaties in de provincie Groningen gesloten zullen worden. “Maar wélke Zonnehuizen dat zijn, daar buigen we ons nu over. Binnenkort moet hierover besluitvorming plaatsvinden", vertelt interimbestuurder Vincent Maas.
 
"Wij hebben niet alleen te maken met de gevolgen van de landelijk doorgevoerde veranderingen in de zorg en de nieuwe wet- en regelgeving, we werken ook nog eens in een krimpregio. De vraag naar onze zorg loopt harder terug dan voorzien", aldus Maas.
 
© Nationale Zorggids