Nationale Zorggids Hoogezand-Sappemeer

NZG Zorgnieuws uit Hoogezand-Sappemeer

Logo_logo_elker

Verlies dreigt voor jeugdzorginstelling Elker


De Groningse jeugdzorginstelling Elker dreigt dit jaar in de rode cijfers te eindigen. 

Normal_geld_stethoscoop_pillen

Relatief veel wanbetalers zorgverzekering in Oost-Groningen


Veel Oost-Groningers hadden in 2018 een betalingsachterstand van meer dan zes maanden bij hun zorgverzekering. Gemiddeld heeft 2,4 procent van de inwoners van de zes gemeenten een betalingsachterstand. Dat is bijna een procentpunt hoger dan het landelijk gemiddelde van 1,5 procent, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (C...

Normal_geld__pennen__contract__afspraak

Tekort jeugdzorg drukt zwaar op begroting Loppersum


De gemeente Loppersum heeft de begroting voor komend jaar met moeite rond gekregen. Bezuinigingen zijn vooralsnog niet nodig, maar dan moeten er geen tegenvallers komen. 

Normal_werk__werkstress

Na dit interview weet je het zeker: het is tijd voor ontspanning


Dankzij de smartphone ligt ons werk letterlijk op de keukentafel en het nachtkastje. De grens tussen werk en privé vervaagt. Een zorgelijke ontwikkeling, stelt Jessica de Bloom. Zij vindt dat we onze vrije tijd veel bewuster moeten gebruiken om te herstellen van werkstress. Makkelijker gezegd dan gedaan, erkent de gezondheidspsycholoog. Ook zelf...

Logo_treant_zorggroep

Nieuwe bezoektijden per 1 november 2019


Vanaf 1 november verruimt Treant de bezoektijden van de drie ziekenhuislocaties in Emmen, Stadskanaal en Hoogeveen. 

Normal_trofee__prijs__beker

Dit zijn de genomineerden voor de Provinciale Vrijwilligersprijzen


De acht kandidaten in de vier categorieën voor de Provinciale Vrijwilligersprijs in Groningen zijn bekend. 

Logo_treant_zorggroep

Informatiebijeenkomsten Zorg voor de regio (regio Stadskanaal)


Vanaf 2020 verandert de zorg in Drenthe en Zuidoost-Groningen. Door strengere kwaliteitseisen en weinig gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen moeten we de zorg in de regio veranderen en wordt het Refaja een weekziekenhuis. Dus alle basiszorg blijft.

Normal_kind_mishandeling_verdriet_huilen

Minisymposium: Kinderen met hoofdpijn op 14 november


Speciaal voor zorgprofessionals organiseren wij op donderdag 14 november a.s. van 18.00 — 20.15 uur het minisymposium ‘Kinderen met hoofdpijn’. Dit vindt plaats in het restaurant van het Ommelander Ziekenhuis. 

Logo_logo_omapost

Omapost: 200.000 kaartjes voor oma. Of opa.


Een kaartje voor opa of oma, een ander familielid mag ook, dat vertelt waar je mee bezig bent. Het blijkt een vondst. Via de Groningse app Omapost zijn inmiddels 200.000 kaarten verstuurd.

Normal_vr-bril__virtual_reality__kind

Leerlingen basisschool Jaarfke schonken bijdrage voor VR-bril aan ziekenhuis


Leerlingen en ouders van basisschool Jaarfke uit Scheemda zamelden vorig jaar tijdens het Kerstfeest 600 Euro in voor een VR-bril voor de kinderafdeling van het ziekenhuis. Als dank voor de gift kwam een aantal leerlingen samen met hun leerkracht Truus Willems - initiatiefneemster van de inzameling - op donderdag 17 oktober jl. naar het ziekenhuis.

NZG Column

Proclamatie

Normal_broeder_joost

Ik heb maar liefst drie oudere zussen. De middelste, waar ik vaak tegen zeg dat zij de leukste is maar dat alleen zij dit weet, gaf een aantal jaar geleden les op een vmbo-school. Ik mocht daar tijdens een beroepenweek iets vertellen over mijn baan als verpleegkundige, in de hoop een zwerm leerlingen te enthousiasmeren voor dit mooie vak. 

NZG Interview

Eenzaamheidsdeskundige Jeannette Rijks: 'Eenzaamheid kun je niet voor een ander oplossen'

Normal_eenzaam_ouderen_bejaard


De Week tegen Eenzaamheid (1 tot en met 8 oktober) is weer begonnen, met honderden activiteiten gericht op het vergroten van de bewustwording over eenzaamheid, en op het bi...

NZG Vacatureoverzicht hoogezand-sappemeer

NZG Nieuwsoverzicht