Nationale Zorggids Hoogezand-Sappemeer

NZG Zorgnieuws uit Hoogezand-Sappemeer

Normal_speeltuin2

Feestelijke opening speeltoestellen FFD


In de wijk Fivelzigt, Fivelmonde en Dethmerseiland bij de steenfabriek in Delfzijl zijn op drie speelvelden nieuwe speeltoestellen geplaatst en het ene veld is vooraf gedraineerd. 

Logo_logo_kika

Actie tegen kinderkanker levert in Vlagtwedde zeker 13.500 euro op


De vorige week gehouden marathonactie in Vlagtwedde voor Kika en het Familie De Boer Huis heeft zeker 13.500 euro opgebracht.

Normal_ouderen__handen

Gedenksteen voor bewoners voormalig Joods bejaardentehuis Beth Zekenim


Het voorplein van het het gebouw aan de Schoolholm 26 in Groningen krijgt een gedenksteen voor de bewoners van het Joodse bejaardentehuis Beth Zekenim dat er in de vorige eeuw gevestigd was. De gedenksteen is ontworpen door beeldend kunstenaar Olga Wiese. Zij woonde en werkte meer dan twintig jaar in het gebouw. 

Normal_brein__intelligentie

Zeer hoogbegaafd, wat betekent dat en hoe beleef je het?


In de HB(Hoogbegaafdheid)-Café’s van het IHBV delen we kennis over hoogbegaafdheid bij volwassenen. Soms merk je echter dat je je ook binnen groepen hoogbegaafden ‘anders’ voelt en dan kan het zijn dat je zeer hoogbegaafd bent. 

Normal_geld__portemonnee__fraude

OM en Verbond van Verzekeraars werken aan aanpak verzekeringsfraude


In juli 2017 hebben het Verbond van Verzekeraars, Zorgverzekeraars Nederland, politie en het Openbaar Ministerie een convenant afgesloten met als doel om verzekeringsfraude samen effectiever aan te pakken. Dit heeft geresulteerd in een gezamenlijk experiment waarbij verzekeringsfraude door de maatschappij zelf wordt onderzocht. Het dossier wordt...

Normal_rss_entry-193598

'Toenemend geweld tegen zorginspecteurs'


Hoofdinspecteur Korrie Louwes van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft de afgelopen jaren het geweld en verbale intimidatie tegen de inspecteurs van de dienst zien toenemen. Dat zegt ze in een interview met Trouw en Follow The Money.

Normal_ehbo__cursus

Nieuwe EHBO Cursus voor beginners in Spijk


De kaderinstructeur verbonden aan de EHBO vereniging Kloosterburen is ingaande cursusjaar 2019-2020 tevens als kaderinstructeur verbonden aan de EHBO vereniging Bierum/Spijk.

Normal_kind__speeltuin2

Toch vakantiegevoel voor kinderen in Stad die niet weg gaan


Kinderen uit Stad die niet op vakantie kunnen, konden de afgelopen weken toch hun hart ophalen. Dankzij de speeltuincentrale Groningen en Jantje Beton konden ze in Selwerd, De Hoogte, Vinkhuizen en de Oosterparkwijk zandkastelen bouwen, tikkertje spelen en klauteren in een klimrek. 

Normal_fiets__stuur

Ambulancezorg Groningen zet biketeam in tijdens KEI-week


Ambulancezorg Groningen zette het ambulance biketeam in tijdens de KEI-week in de stad Groningen. De KEI-week is de introductieweek van het nieuwe studiejaar, waar veel aankomende eerstejaars- en doorstroomstudenten op afkomen. 

Normal_noorderzon

Escape Room Noorderzon: kraak de code voor geluk


Als we social media mogen geloven, zijn we allemaal blij. Maar stiekem hebben we allemaal baaldagen, zorgen, onzekerheden en stress. Wil je alles weten over mentale gezondheid? Kom dan op 21 augustus naar de Horatio Tent op Noorderzon. 

NZG Column

Help, onze kernwaarden zijn niet onderscheidend!

Normal_sjors_van_leeuwen

Help, onze kernwaarden zijn niet onderscheidend! Die kreet heb ik de afgelopen jaren vaak gehoord. Je kent het ongetwijfeld wel, de sessies om te komen tot een set onderscheidende kernwaarden. Met als resultaat een rijtje inwisselbare containerbegrippen als klantgericht, zorgzaam, professioneel en betrouwbaar. Wie kan daar tegen zijn? 

NZG Interview

Psychotherapeut Bianca de Moor: 'EMDR-therapie kan vrouwen de regie over een zwangerschap teruggeven'

Normal_bianca_de_moor


De ene moeder zit na de geboorte van haar baby nog dagenlang op een roze wolk, de ander vergeet de bevalling het liefst zo snel mogelijk. Zo’n tien procent van de vrouwen e...

NZG Vacatureoverzicht hoogezand-sappemeer

UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Tandartsdocenten

MartiniZorg

Basispsycholoog

UMCG Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde

Tandartsassistent

Meer vacatures...

NZG Nieuwsoverzicht