Symposium Meaningful Music in Health Care

Met het symposium Meaningful Music in Health Care (MiMiC) sluiten het lectoraat Lifelong Learning in Music van de Hanzehogeschool Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een tweejarig gezamenlijk onderzoek naar de impact van live muziek voor kwetsbare chirurgische patiënten af. Dit meldt het Universitair Medisch Centrum Groningen.

In dit onderzoek werkten musici interactief met patiënten tijdens hun ziekenhuisopname en waar mogelijk ook samen met hun verpleegkundigen. Integratie van live muziek in de zorg biedt een nieuw perspectief op pijnbestrijding en welbevinden na operaties. De muziekpraktijk van MiMiC kan daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan toekomstige behandeling en het herstelproces van met name oudere chirurgische patiënten.

Tijdens het symposium kunnen bezoekers kennis maken met deze nieuwe muziekpraktijk en demonstraties volgen van de training voor musici en studenten over het werken met ziekenhuispatiënten op basis van persoonsgericht musiceren. Ook vindt de première plaats van de documentaire ‘Resonans’ die tijdens het onderzoek in het UMCG gemaakt is. Het symposium is gericht op werknemers uit de medische sector, de zorgsector, uit de muziekpraktijk en de wereld van de muziekeducatie. Ook studenten uit deze studierichtingen zijn van harte welkom.

Door: Redactie Nationale Zorggids