Normal_moe_vermoeid_student_slapen_bezorgd_hoofdpijn_stress_burnout

Uit persoonlijke verhalen blijkt hoe ingrijpend aardbevingen, of de dreiging hiervan, kunnen zijn in het dagelijks leven. Ondanks de Groningse nuchterheid kunnen inwoners van een aardbevingsgebied last hebben van stress, slapeloosheid of andere psychische klachten door aardbevingen of de dreiging daarvan. Dat meldt de gemeente Slochteren.

Uit onderzoek blijkt dat mensen die meerdere keren te maken hebben (gehad)  met schade aan hun huis veel vaker psychische problemen en stress-gerelateerde gezondheidsklachten hebben. Voor sommige mensen geeft ook het traject van inspecties en eventuele versterking van woningen veel stress, zoals bijvoorbeeld in Overschild of straks in Slochteren/Schildwolde.

Hulp hierbij vragen is nog niet zo vanzelfsprekend. Soms voelen mensen schaamte, misschien omdat het nog niet altijd als probleem erkend wordt, waardoor ze langer blijven rondlopen met hun klachten. Sinds kort kunnen mensen met stress voor een luisterend oor ook terecht bij het sociaal team Slochteren. Er zijn speciaal daarvoor twee mensen beschikbaar: Eef Goesten en Erwin de Vries (vanaf 1 november).

Om hen te bereiken kan contact worden opgenomen met het sociaal team: sociaalteam@slochteren.nl. Op werkdagen is het team bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur. Bellen kan naar (0598) 425 555 (doorkiesnummer 1).

Door: Redactie Nationale Zorggids