Herinrichting voorplein Martini Ziekenhuis van start

Vandaag start de eerste fase van de herinrichting van het voorplein van het Martini Ziekenhuis. Patiënten, bezoekers en medewerkers ervaren de huidige situatie als onoverzichtelijk. Het nieuwe voorplein biedt alle gebruikers goed en veilige toegang met de fiets, auto en openbaar vervoer. Naar verwachting is het hele project in het voorjaar van 2018 klaar. Dit meldt het Martini Ziekenhuis.

Peter Littooij, lid Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis: “We zijn heel blij dat we nu eindelijk kunnen beginnen met de aanpak van het voorplein. We hebben goed onderzoek gedaan aan welke voorwaarden het plein moet voldoen. Daarnaast voeren we de veiligheidsmaatregelen voor het verkeer, zoals de aanleg van zebrapaden, in nauw overleg met Gemeente Groningen uit. Nu liggen alle puzzelstukjes op de juiste plek en kunnen we van start.”

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken en het ziekenhuis goed toegankelijk te houden tijdens de werkzaamheden, gaat de herinrichting in fases. De eerste fase begint met het vrij maken van het middenterrein voor de fietsenstalling voor patiënten en bezoekers. De stalling heeft ruim vierhonderd plaatsen en heeft ook oplaadpunten voor elektrische fietsen. In de tweede fase gaat de rechterzijde van het plein op de schop en wordt de huidige fietsenstalling opgeruimd. Hier wordt de route langs het gebouw naar de hoofdingang voor voetgangers verbeterd en de nieuwe aanrijroute voor het autoverkeer aangelegd.

In fase drie en vier wordt het gebied voor de hoofdingang en de huidige in- en uitrit aangepast. Aansluitend op de nieuwe rijbaan komt een speciale lus voor taxi's en de pendelbussen. Ook komen er zebrapaden voor een veilige oversteek van het middengebied. Tenslotte wordt de linkerzijde van het voorplein aangepakt. Er komt een nieuwe rijbaan met eenrichtingsverkeer en een kiss-and-ride zone. Er wordt voor gezorgd dat het nieuwe voorplein een ‘groen’ karakter blijft houden.

Door: Redactie Nationale Zorggids