Normal_grass

Het gebruik van kunstgrasvelden ligt de laatste tijd zwaar onder vuur. Het eventuele gezondheidsrisico die de rubberen korrels met zich mee zouden brengen, weerhoudt steeds meer Groningse clubs ervan om de velden nog langer te gebruiken. Dat meldt Oog TV.

HFC’15 uit Hoogkerk heeft drastische maatregelen genomen en laat spelers vanaf nu alleen nog maar op natuurgras of kunstgras zonder rubberen korrels spelen. Daarnaast wordt ouders via een enquête de vraag gesteld of de voetbalvereniging nog meer moet doen om gezondheidsrisico’s tegen te gaan.

Ook Lycurgus, Helpman en Velocitas gaan, waar mogelijk, zo veel mogelijk over op natuurgras. Die velden zijn echter vaak minder goed verlicht. Met de donkere maanden op komst is dat wel een nadeel. Als het te donker wordt, gebruiken de clubs het kunstgras.

Of de rubberen korrels echt kankerverwekkende stoffen bevatten, zoals vorige week werd verondersteld in het tv-programma Zembla, moet nog worden onderzocht. De KNVB verwacht dat de resultaten van het onderzoek nog dit jaar naar buiten komen. Tot die tijd blijven andere Groninger voetbalclubs voorlopig gewoon gebruikmaken van de veelbesproken kunstgrasvelden.

Door: Redactie Nationale Zorggids