Bouw energieneutraal zorgcomplex Zeijen van start

De gemeente van Tynaarlo is afgelopen dinsdag unaniem akkoord gegaan met de bouw van een energieneutraal zorgcomplex in Zeijen. Dit betekent dat ontwikkelaar Pathuis en Partners kan beginnen met de bouw. Dit meldt het Dagblad van het Noorden.

De verschillende fracties in de gemeente waren enthousiast over de realisatie van zestien grondgebonden en levensloopbestendige woningen rondom de boerderij aan de Minister Cremerstraat 8. Raadslid Kees de Graaf (PvdA) noemt het plan een goed voorbeeld van kleinschalige ouderenzorg. In de boerderij zal een ontmoetingsplek komen voor oudere bewoners, waar ze kunnen koken en eten en welke tevens als steunpunt zal dienen. Er zullen naast de boerderij acht kamers gebouwd worden waar de ouderen tijdelijk zorg kunnen krijgen.

 

Er waren enkele vragen, zoals de vraag van Gemeentebelangen of het zorgcomplex niet te veel last zal krijgen van agrarische activiteiten, waardoor ook de boeren beperkt zouden kunnen worden. Wethouder Miriam van Dijk (D66) kon de fractie over deze kwestie geruststellen.

 

Door: Redactie Nationale Zorggids