Logo_week_vd_pijn

Op zaterdag 1 oktober organiseren ziekenhuis Nij Smellinghe en Beatrixoord UMCG Centrum een informatiedag. Centraal tijdens de dag staat omgaan met pijn en nieuwe manier van pijnbehandeling. Dat meldt het UMCG.

De Week van de Pijn vindt plaats van 26 september tot 1 oktober 2016 en als onderdeel daarvan organiseren de ziekenhuizen een informatiedag. Pijn is een van de meest voorkomende klachten. Sommige mensen hebben doorlopende pijn. Tijdens de bijeenkomst vertelt een ervaringsdeskundige over het leven met chronische pijn en het onbegrip van anderen. Een pijnspecialist vertelt over nieuwe behandelingen en inzichten.

De dag vindt ’s ochtends plaats in Nij Smellinghe in Drachten en ’s middags in locatie Beatrixoord UMCG Centrum voor Revalidatie, Haren. De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die zelf chronische pijn hebben of als er iemand in de familie of naaste is die last heeft van chronische pijn. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, wel is aanmelden verplicht. Aanmelden en het volledige programma staan op: pijnnoordnederland.nl

De noordelijke informatiedag ‘Pijn heb je niet alleen’ is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Pijn-Hoop, het UMCG Centrum voor Revalidatie, Nij Smellinghe, Transcare-pijn en Netwerk Chronische Pijn. 

Door: Redactie Nationale Zorggids