Opening Martini Borstcentrum in Groningen

Op donderdag 8 september om 16.50 uur tekent oud-schaatsster Renate Groenewold samen met Hans Feenstra van de Raad van Bestuur van het Martini Ziekenhuis voor de openingshandeling van het Martini Borstcentrum in Groningen. In dit nieuwe centrum werken alle betrokken specialisten op het gebied van borstkanker samen op één locatie, zodat alle mensen die (misschien) borstkanker hebben op dezelfde centrale locatie terecht kunnen. Dit meldt de Gezinsbode.

Vóór de realisatie van het Martini Borstcentrum moesten patiënten nog langs allerlei verschillende afdelingen in het ziekenhuis. Nu hoeven patiënten alleen nog voor een eventuele operatie, chemo- of immunotherapie naar een andere afdeling in het ziekenhuis. Patiënten die een bestraling moeten ondergaan worden nog wel altijd naar het Universitair Medisch Centrum doorverwezen.

Het Martiniziekenhuis streeft naar het aanbieden van de beste zorg rondom de diagnose en behandeling van borstkanker in Noord-Nederland. Zo kunnen patiënten met een verdenking op borstkanker al binnen één werkdag terecht voor een afspraak en is een diagnose en eventueel behandelplan meestal binnen 24 uur beschikbaar. De verschillende stappen in het traject worden zo goed mogelijk op elkaar afgestemd, zodat een patiënt bijvoorbeeld op één dag voor meerdere afspraken in het ziekenhuis terecht kan en niet onnodige veel hoeft te reizen.

Door: Redactie Nationale Zorggids