Normal_pillen

Huisartsenpost Annen is verbaasd over de oproep van Medizijn Apotheek in Zuidlaren om Annen van een openbare apotheek te voorzien. Vooral de timing ervan, net nu Annen een samenwerking met een apotheek in Grootegast is aangegaan, valt niet in goede aarde. Dat meldt RTV Drenthe.

Uitgerekend de apotheek in Zuidlaren, die officieel erkend is, had bezwaar tegen de apotheekservice in Annen, die niet officieel is. Door nieuwe regels mogen alleen officiële apotheken nog medicijnen verstrekken en verloor Annen die rechten. Desondanks mag de Anner huisartsenpost door een samenwerking met een apotheek uit het Groningse Grootegast toch nog gedeeltelijk medicijnen verstrekken. Medizijn in Zuidlaren lijkt niet blij met deze oplossing en verraste de inwoners uit Annen met een voorstel om een openbare apotheek in hun dorp te realiseren. Zo zouden er meer mogelijkheden voor Annen komen, volgens de Zuidlaarder apotheek. 

Woordvoerder Hannie Jippes van de huisartsen in Annen vindt dit een pijnlijk en opmerkelijk idee waaruit alleen het eigen commerciële belang van Medizijn blijkt. Een openbare apotheek in Annen zou financieel verre van haalbaar zijn, stelt Jippes vast.

Apotheker Noor de Jonge van Medizijn in Zuidlaren benadrukt echter de informatieve boodschap van de oproep. Volgens haar staan er geen commerciële belangen op het spel, maar moeten inwoners uit Annen op de hoogte worden gesteld over hun keuzemogelijkheden. De onrust in het brinkdorp lijkt door dit voorval weer teruggekeerd. Daar is het laatste woord vast nog niet over gezegd. 

Door: Redactie Nationale Zorggids