Normal_geld_brief

Mantelzorgers die een inwoner van Aa en Hunze verzorgen kunnen een ‘mantelzorgwaardering’ krijgen van de gemeente. Het gaat om een waardering ter waarde van 100 euro per zorgvrager. Door het invoeren van de mantelzorgwaardering hoopt de gemeente het aantal mantelzorgers goed in beeld te krijgen. Zo kunnen zij beter ondersteund worden en wordt overbelasting zo veel mogelijk voorkomen. Dat meldt de gemeente Aa en Hunze.

Om in aanmerking te komen moet de mantelzorger zich registreren bij het Centraal Punt Mantelzorg (CPM) van welzijnsorganisatie Impuls. Mantelzorgers waarvan de zorgvrager een inwoner is van de gemeente Aa en Hunze (de mantelzorger mag wel buiten de gemeente wonen). Er kan één mantelzorgwaardering worden aangevraagd per zorgvrager. 

Het Centraal Punt Mantelzorg van Impuls coördineert en verstrekt in opdracht van de gemeente Aa en Hunze de Mantelzorg Waardering 2017. De mantelzorgwaardering is aan te vragen tot uiterlijk 6 oktober van dit jaar en wordt verstrekt rond 10 november, de Dag van de Mantelzorg.

Het registratie- en aanvraagformulier Mantelzorg Waardering 2017 is aan te vragen via de Consulent Mantelzorg van Impuls, Carin de Jonge. Zij is telefonisch te bereiken via (06) 11 51 70 36 of via de mail: dejonge@impuls-welzijn.nl. 

Door: Redactie Nationale Zorggids