Bewoonster en vier medewerkers ’t Holthuys besmet met MRSA

Een bewoonster en vier medewerkers van verzorgingscentrum ’t Holthuys zijn besmet MRSA, de zogenaamde ‘ziekenhuisbacterie’. Dit is enkele weken geleden ontdekt bij een laboratoriumtest bij de besmette bewoonster. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

Na de ontdekking is het protocol direct in werking gesteld waarmee geprobeerd wordt om verdere verspreiding te voorkomen. Zo zijn alle medewerkers van het centrum onderzocht, waaruit bleek dat vier medewerkers ook besmet waren met de bacterie. Deze medewerkers mogen voorlopig geen werk meer uitvoeren waarbij ze de bewoners aanraken. De besmette bewoonster is niet in isolatie gezet, maar haar bezoekers moeten wel uitvoerig hun handen wassen.

De MRSA-bacterie is op zichzelf geen gevaarlijke bacterie, maar deze is wel ongevoelig voor antibiotica. Alleen wanneer de bacterie mensen treft die al ziek zijn of een zeer zwakke weerstand hebben, kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Om die reden worden er in zorginstanties en ziekenhuizen strikte hygiënemaatregelen genomen.

Door: Redactie Nationale Zorggids