Normal_geld1

Wethouder Harry Dijkstra van de gemeente Aa en Hunze reikte gisteren op de Dag van de Mantelzorg aan twee gezinnen in de gemeente een mantelzorgwaardering uit. In totaal ontvingen 220 mantelzorgers uit de gemeente deze speciale mantelzorgwaardering, die per zorgvrager een waarde heeft van 100 euro. Dat meldt de gemeente Aa en Hunze.

Het landelijke thema van de Dag van de Mantelzorg was ‘Mantelzorg doe je samen!’ Volgens wethouder Dijkstra vinden de meeste mantelzorgers het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen. Toch zijn er veel vraagstukken waar zij mee worstelen: hoe combineer ik de zorg met mijn betaalde baan? Hoe kan ik de zorg tijdelijk aan iemand anders overdragen, zodat ik zelf even kan ontspannen? De gemeente wil daarom haar waardering voor deze mensen uitspreken. Daarnaast wil de gemeente het aantal mantelzorgers goed in beeld krijgen, zodat zij beter ondersteund kunnen worden. “Daardoor wordt overbelasting zo veel mogelijk voorkomen”, aldus Dijkstra.

Eerder werd al bekend dat jonge mantelzorgers uit Aa en Hunze zaterdagochtend 12 november met een bus richting Wildlands Adventure Zoo in Emmen gaan. De gemeente trakteert deze jongeren tot 23 jaar op een dag ontspanning en avontuur. Zo hoeven zij even niet te denken aan de zorg voor een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is, of een psychische aandoening heeft.

Door: Redactie Nationale Zorggids