Gezond- en fitheidstest voor senioren Eext

De gemeente Aa en Hunze organiseert in samenwerking met SportDrenthe en Impuls Welzijn een gezond - en fitheidstest in Eext op dinsdag 11 oktober. Inwoners van 65 jaar en ouder uit Eext en Anderen kunnen deze dag aan verschillende gezond- en fitheidstesten meedoen, waarmee onder andere hun bloeddruk, reactievermogen en been- en armkracht gemeten wordt. Ook ontvangen ze advies en informatie over bewegen. Dit meldt de gemeente Aa en Hunze.

Na de testdag kan men zich aanmelden voor een introductieprogramma van 10 weken. Hierin worden elke week gedurende een uur verschillende beweeg - en spelactiviteiten gegeven. Senioren met een chronische aandoening en/of lichamelijke beperking kunnen ook meedoen aan het project. De beweegactiviteiten worden gehouden in de gymzaal in Eext en deelname aan het project is gratis.

Deze week ontvangen de inwoners in Eext en Anderen van 65 jaar en ouder een brief met een uitnodiging om mee te doen aan deze testdag en het project zelf. Voor vragen kan contact opgenomen worden met M. Oosting, beleidsadviseur sport van de afdeling Dienstverlening en Samenleving, door te bellen naar 0592 - 26 77 68 of door te mailen naar moosting@aaenhunze.nl.

Door: Redactie Nationale Zorggids