Marja Ruijterman tijdens haar voorstelling Soulstory, foto: Pictures by Gaab Fotografie / Gaab van Hall

Het schijnt dat ik wakker moet worden. Ik weet het, ben heel naïef... dat hoor ik vaker maar nu ben ik niet de enige die wakker schijnt te moeten worden... er zijn er meerdere die mij en alle anderen in mijn tijdlijn willen wekken. Heel lief maar oh neem mij niet mijn eigen Meryl Streep af en Tom, 'mijn' Tom Hanks en oh 'mijn' Oprah! Mensen waar ik zo'n vertrouwen in heb dat ze de goedheid zelve zijn. Nu vertellen ze me dat ze lid zijn van pedofiele netwerken die de ergste dingen doen met kinderen.

 

Door Marja Ruijterman

Au, moet ik wakker worden om in deze nachtmerrie te belanden? David Icke is één van de 'wekkers' van het mensdom en beweert dat we worden geregeerd door mensen die eigenlijk verklede hagedissen zijn.

Koudbloedigen en dat zijn ook de mensen van het Engelse en Nederlandse koningshuis. Kijk maar goed naar hun oogopslag als je heel langzaam een filmpje draait... dan zie je het. Zag mezelf laatst op een foto waar ik net omhoog kijk en oh ik ben bang dat ik er ook één ben. Zag net wat teveel oogwit en mijn blik was koud en ondoorgrondelijk. Ben de laatste tijd toch wat kouwelijk en de huid van mijn benen raakt wat beschubt. Dacht eerst dat ik ze beter moest insmeren met bodylotion maar nu weet ik het niet meer...

Tja, geloof niet dat wij de enigen zijn in het universum. Geen idee hoe of wat maar het zou toch wel heel vreemd zijn dat onze aarde de enige levende wezens zou herbergen. Nu blijkt, volgens mijn wekkers, dat we al jaren door koudbloedige aliens geregeerd worden en dat Trump onze redder is. Trump??? Mijn hele wereldbeeld staat op haar kop. Trump als redder van de wereld? Hij die kinderen liet opsluiten zonder tandenborstel en onder aluminiumdekentjes op de grond liet slapen en ze wreed van hun ouders liet scheiden, dat is de redder van kinderen die door 'mijn' Meryl worden mishandeld? Ik weet dat er vreselijke mensen zijn die dat doen en dat het gebeurt... zo naïef ben ik nou ook weer niet.

Fascisten 

Lieve tijdlijn genoten die dol zijn op QAnon... jullie voelen je in je vrijheid beperkt omdat we onszelf en elkaar moeten beschermen tegen een virus. Ik lees dat jullie Rutte en andere ministers als fascisten zien. Ben het zeker niet met alles wat ze zeggen en doen eens maar als je je echt gaat verdiepen in wat fascisme is én in 'mijn' Meryl en Tom, dan kom je misschien toch tot een andere conclusie. Loop niet te snel achter die beweging aan en blijf zelf denken.

Denkbeelden

Ik ben een slordig mens en de coronaregels zijn voor mij een enorme uitdaging om me aan te houden. Voor ik het weet vergeet ik iets, of raak ik iets aan of vergeet wat. Ik ben niet bang maar als ik er bij stilsta wat ik kan doorgeven aan anderen als ik mezelf laat gaan, nee dat wil ik niet op mijn geweten hebben. Niet alleen het virus is gevaarlijk maar ook denkbeelden die anderen beschuldigen van de vreselijkste praktijken zonder enig bewijs. Soms hoeven we niets meer te bewijzen maar in dit geval is het wel zo eerlijk om niet zomaar iets te roepen.

Door: Nationale Zorggids / Marja Ruijterman